Voorbeelden van muurisolatie en vloerisolatie in België

De muren van onze woningen beschermen ons tegen de externe elementen en houden ons veilig. Maar ze zorgen voor een dergelijk groot percentage van de oppervlakte van een gebouw, dat een derde van alle warmteverlies in uw woning kan plaatsvinden door de muren als deze niet geïsoleerd zijn. Isolerende vloeren en muren zijn daarom een van de beste manieren om warmteverlies te verminderen en zodanig minder te hoeven betalen voor onze verwarming en tevens ons milieu gezond te houden in België. 

 

Muurisolatie aanbrengen

Muren kunnen zowel massieve muren zijn en muren met tussenruimte, beide soorten kunnen effectief worden geïsoleerd.  Massieve muren staan veelal bekend als de muren voor het grootste warmteverlies. Spouwmuren hebben per definitie een holte tussen twee platen of tussen metselwerk, deze ruimte zit vol met lucht dat van nature een redelijke isolator is. Maar zelfs de isolerende eigenschappen van spouwmuren kunnen sterk worden verbeterd door de ruimte te vullen met een isolerend materiaal. Dit soort werk kunt u het beste laten uitvoeren door een professionele installateur. 

 

Oudere woningen hebben vaak stevige muren, waardoor er een grote hoeveelheid warmte verloren kan gaan. Deze types muren kunnen zowel intern als extern worden geïsoleerd om sterk het warmteverlies te minimaliseren. Het isoleren van de interne wanden kan bijvoorbeeld worden gedaan door middel van vaste isolatieplaten en is een redelijk goedkope optie. Externe muren kunnen worden geïsoleerd door middel van het aanbrengen van pleister of blindering. Dit soort werk kan het best worden uitgevoerd door een professional. Niet alleen zal het isoleren van muren u geld besparen op uw energierekening, maar zal het ook voorkomen dat de oppervlaktes van de buitenmuren koud zullen zijn en hiermee voorkomt u de kans op condens in uw woning.

 

Isoleren van de vloeren en kruipruimte

Een kruipruimte is een toegankelijke, maar toch ruw gebied onder de begane grond van een woning. De ruimte wordt vaak gebruikt voor de opslag van zelden gebruikte huishoudelijke artikelen en tuingereedschap. Een kruipruimte kan hoog genoeg zijn om er in te staan, maar soms ook net hoog genoeg om er in te kruipen. Het kan ook worden omschreven als een kelder of opslagruimte. Als de kruipruimte geventileerd wordt, is de beste optie voor een isolatie om de onderkant van de bovengelegen vloer te isoleren (het ‘plafond’ van de ). Dit kan gebeuren door middel van vaste isolatieplaten als polystyreen, of door een deken isolatie als steenwol te gebruiken. Een alternatieve oplossing is het gebruik van schuim of isolatieschuim, maar dan moet u wel ervoor zorgen dat alle eventuele gaten of holtes in de bovenliggende vloer goed worden afgedicht.

 

Kies voor kwaliteite Belgische isolatie specialisten

Als de kruipruimte in kwestie niet geventileerd is, kunt u in plaats hiervan de aansluitende muren isoleren. Dit kan door vaste isolatieplaten aan de muren van de kruipruimte te bevestigen. U kunt ook een spuitschuim isolatie product toepassen op de muren. Als u twijfelt over de beste methode voor het isoleren van uw kruipruimte of kelder, schakel dan het advies in van een professionele isolatie installateur. Zij zullen in staat zijn om u te adviseren over de meest geschikte materialen en isolatie voor uw specifieke woning. Het isoleren van een kruipruimte voorkomt warmteverlies en zo bespaart u flink op uw energieverbruik en helpt u mee aan een beter milieu. Kies altijd voor een goede installateur. Een deskundige isolatie-adviseur weet precies wat er in jouw woning noodzakelijk is en wat de beste aanpak is. Zo bespaar je uiteindelijk extra geld.

Bron: https://www.isolatiespecialisten.be

Voorbeelden van muurisolatie en vloerisolatie in België

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven